Carpaccio

Ingredienser

1 kg. afpudset oksefilet eller oksemørbrad
1 lille håndfuld korianderfrø, knust i morter
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie til pensling
1 frisk rød chili, finthakket
2 x 2 cm. ingefær, finthakket
1 bdt. radiser + toppene fintsnittet
frisk koriander til pynt

Dressing:
saften af 1 lime
1 spsk. sesamolie
1 spsk. soya
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Drys knuste korianderfrø, groft salt og friskkværnet peber ud i et jævnt lag. Pensl oksefileten med olie og rul den i krydderierne.
Brun oksefileten på alle sider over direkte varme (på en grill). Hvis det skal være meget rød, fjernes kødet efter bruningen og hviler i 5-10 minutter. Hvis den ønskes medium, flyttes kødet over på inddirekte varme og steger videre i 10-15 minutter. Lad den hvile mindst 5-10 minutter.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Læg en bund af salat. Skær kødet i de tyndeste skiver du kan og anret det oven på salaten i et fint lag. Drys med ingefær, frisk koriander og chili. Hæld dressingen over og drys med radiser.
Server evt. med nudelsalat.