Pastasalat med pestodressing

4 pers.

Ingredienser

500 g pastasløjfer
200 g frisk mozzarellaost
100 g stærk salami i strimler
150 g afdryppede soltørrede tomater i olie, skåret i strimler
80 g sorte oliven, hakket
½ dl hakket purløg
2 spsk. ristede pinjekerner

Pestodressing:
3/4 dl olivenolie
1 spsk. limesaft
1 dl friske basilikumblade
1 spsk. frisk revet parmesanost
1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente i rigeligt vand. Skyl det under koldt vand og lad det dryppe godt af.
Skær osten i skiver og derefter i strimler. Bland pastaen med mozzarella, salami, tomater, oliven og purløg i en stor skål.
Lige inden servering hældes pestodressingen over pastablandingen og det blandes godt. Drys pinjekerner på toppen.
Dressing:
Bland dressingen til den er jævn og cremet.