
Ingredienser
100 g rosiner
3 spsk. kirsebærbrændevin
50 g gær
11/4 dl lun mælk
200 g blødt smør
3 æg
75 g sukker
550 g mel
16 mandler
Fremgangsmåde
Læg rosinerne i blød i kirsebærbrændevinen.
Rør gæren ud i lidt af denlune mælk og rør derefter resten af mælken i. Rør smør, æg og sukker i dejen. Hæld rosiner og brændevin i og ælt melet i. Ælt dejen godt sammen med dejkrogene på en el-mikser, lad den hæve i 45 minutter.
Skold og smut mandlerne. Smør en randform og fordel mandlerne bundn. Ælt dejen igennem igen med dejkrogene og hæld den i formen. Lad den hvile i 15 minutter. Bag den ved 180 grader i ca. 50 minutter
Lad brødet køle af i formen. Vend kagen ud, så manderne kan ses. Server i skiver me iskoldt smør.