Chokoladekage med rabarber

6-8 pers.

Ingredienser

250 g mørk chokolade
250 g usaltet smør
4 dl flormelis
1½ dl mel
4 æg
saft og skal af 1 appelsin

Rabarber:
3 dl sukker
1½ dl vand
saft og skal af 1 appelsin
3 hele stjerneanis
5 stilke rabarber, 500 g

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.
Hak chokoladen og smelt den med smør og flormelis under omrøring i en skål over vandbad. Sigt melet i og rør det godt i. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt saften og den revne appelsinskal. Rør godt igennem. Hæld dejeni en smurt springform og bag den i 18-20 minutter.

Rabarber:
Lad vandet koge op med sukker, appelsinsaft, revet appelsinskal og stjerneanis. Rens og trim rabarberstilkene og skær dem i smalle stave. Læg dem i sukkerlagen og giv dem et hurtigt opkog, så de kun lige netop bliver møre. Stil dem til side og lad dem køle af. Server til chokoladekagen.